İskender kebap gerçekten de Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri. Bursa'da doğmuş olması ve zamanla tüm Türkiye'ye yayılması oldukça dikkat çekici. Acaba İskender Efendi'nin tarifini geliştirirken hangi ilham kaynaklarından yararlanmış olabilir? Ayrıca, etin şişe geçirilip ızgarada pişirilmesi, kebaba özel bir tat katıyor. Bunun yanında, yoğurt ve tereyağının kullanılması da kebabın lezzetini artıran unsurlar arasında. Bursa'da İskender kebap restoranlarının bu kadar fazla olması, bu yemeğin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Sizce, İskender kebabın diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik nedir?
İskender kebap gerçekten de Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri. Bursa'da doğmuş olması ve zamanla tüm Türkiye'ye yayılması oldukça dikkat çekici. Acaba İskender Efendi'nin tarifini geliştirirken hangi ilham kaynaklarından yararlanmış olabilir? Ayrıca, etin şişe geçirilip ızgarada pişirilmesi, kebaba özel bir tat katıyor. Bunun yanında, yoğurt ve tereyağının kullanılması da kebabın lezzetini artıran unsurlar arasında. Bursa'da İskender kebap restoranlarının bu kadar fazla olması, bu yemeğin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Sizce, İskender kebabın diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik nedir?
Cevap yaz