Çağ kebap hakkında yazılanları okuduktan sonra gerçekten merak ettim. Özellikle Erzurum'a özgü olması ve kuzu etinin tercih edilmesi dikkatimi çekti. Pişirme tekniği olarak şiş üzerinde odun ateşinde yapılması, kebabın lezzetini artırıyor olmalı. Hazırlık aşamalarında marine işlemi yaparak etin yumuşaklığını artırmanın ve tereyağı sürmenin lezzeti nasıl etkilediğini çok merak ediyorum. Ayrıca yanında sunulan sumaklı soğan ve yufka ekmek, bu kebabın yanında nasıl bir tat katıyor? Evde denemek için en ideal yöntem hangisi olabilir?
Çağ kebap hakkında yazılanları okuduktan sonra gerçekten merak ettim. Özellikle Erzurum'a özgü olması ve kuzu etinin tercih edilmesi dikkatimi çekti. Pişirme tekniği olarak şiş üzerinde odun ateşinde yapılması, kebabın lezzetini artırıyor olmalı. Hazırlık aşamalarında marine işlemi yaparak etin yumuşaklığını artırmanın ve tereyağı sürmenin lezzeti nasıl etkilediğini çok merak ediyorum. Ayrıca yanında sunulan sumaklı soğan ve yufka ekmek, bu kebabın yanında nasıl bir tat katıyor? Evde denemek için en ideal yöntem hangisi olabilir?
Cevap yaz