Kebap için en iyi etin hangi bölgeden seçileceği konusunda farklı deneyimlerim oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen koyun ve kuzu etlerinin gerçekten zengin bir aroma taşıdığını düşünüyorum. Adana kebabını deneyimlediğimde bu etlerin lezzetini doğrudan hissetmiştim. Ege Bölgesi'nde ise zeytin ve otlarla beslenen hayvanların etlerinin, özellikle şiş kebap için oldukça uygun olduğunu fark ettim. Peki, Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk iklimde beslenen hayvanların etinin daha yoğun ve baharatlı olduğunu söyleyebilir miyiz? Marmara Bölgesi'nde de hem sığır hem de koyun etinin tercih edilmesi, farklı kebap çeşitlerine katkı sağlıyor. Sizce bu bölgesel farklılıklar kebapların tadını ne ölçüde etkiliyor?
Kebap için en iyi etin hangi bölgeden seçileceği konusunda farklı deneyimlerim oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen koyun ve kuzu etlerinin gerçekten zengin bir aroma taşıdığını düşünüyorum. Adana kebabını deneyimlediğimde bu etlerin lezzetini doğrudan hissetmiştim. Ege Bölgesi'nde ise zeytin ve otlarla beslenen hayvanların etlerinin, özellikle şiş kebap için oldukça uygun olduğunu fark ettim. Peki, Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk iklimde beslenen hayvanların etinin daha yoğun ve baharatlı olduğunu söyleyebilir miyiz? Marmara Bölgesi'nde de hem sığır hem de koyun etinin tercih edilmesi, farklı kebap çeşitlerine katkı sağlıyor. Sizce bu bölgesel farklılıklar kebapların tadını ne ölçüde etkiliyor?
Cevap yaz